Cherry Clafoutis Κερασόπιτα

 


Μετά από καιρό, να'μαι πάλι εδώ! 

Με ενα γλυκό...μα τι γλυκό!!! 

Όχι, δεν το "ερωτεύτηκα με την πρώτη ματιά " αλλά το εκτίμησα και το αγάπησα πολύ σε βάθος χρόνου.

Ένα τυπικό γλυκό από την Γαλλία που όμως μπορεί να γίνει με διαφορά φρούτα,όπως δαμάσκηνα,μούρα,σύκα,μέχρι και βερίκοκα! Εδώ, σού δείχνω την πιο κλασική εκδοχή και μιας και τα κεράσια είναι στα καλύτερα τους...!

Υλικά 

3 κούπες κεράσια πλυμένα και χωρίς κουκούτσια. 

1 κούπα ζάχαρη + 3κ.σ για να ρίξω πάνω από τα πλυμένα κεράσια και να τα αφήσω μέχρι να ετοιμάσω το μείγμα.

1 ¾ τής κούπας φρέσκο γάλα 

¾ τής κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

1 κ.γ. αλάτι

2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

4 αυγά ολόκληρα και ένας κρόκος 

2κ.γ βούτυρο 

Εκτέλεση 

Αφαιρώ τα κουκούτσια και πλένω τα κεράσια. 

Πασπαλίζω τις 3 κ.σ ζάχαρη πάνω στα κεράσια και τα αφήνω για λίγο στην άκρη. 

Στον κάδο τού μίξερ βάζω το γάλα, την ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι, την βανίλια και τα αυγά και τα χτυπάω για 6-7 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί πολύ καλά το μείγμα. 

Σε μια ταρτιέρα, αλείφω την επιφάνεια με την 1 κ.γ βούτυρο. 

Ρίχνω τα κεράσια και από πάνω αδειάζω το μείγμα 

Στην επιφάνεια ρίχνω σε μικρά κομμάτια την 2η κ.γ βούτυρο 

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° C για 40-45  λεπτά 

Αφήνω να κρυώσει καλά.

Ρίχνω στην επιφάνεια ζάχαρη άχνη. Αν προτιμάς το βάζεις στο ψυγείο να κρυώσει καλά(αφού έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου) και όταν το σερβίρεις τότε προσθέτεις την άχνη.

Το γλυκό είναι εξαιρετικό όταν μπαίνει στο ψυγείο και μάλιστα την επόμενη μέρα είναι ακόμη καλύτερο. Επίσης ταιριάζει και με παγωτό καϊμάκι!

Καλή επιτυχία!

 Υ.Γ Εδώ μπορείς να δεις ένα σύντομο βίντεο από τον τρόπο παρασκευής!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις