Μπισκότα με τυρί τσένταρ
Καλησπέρα!
Σκεφτόμουν σήμερα, πως τις προηγούμενες έφτιαξα αρκετά γλυκά...Μήπως να φτιάξω κάτι σε αλμυρό; Αναρωτήθηκα! Και να! Πεντανόστιμα αλμυρά μπισκότα, με τυρί τσένταρ! Σίγουρα δεν μπορείς να φας μόνο ένα 😉
Υλικά
150 γραμμάρια τριμμένο τυρί τσένταρ
250 γραμμάρια αλεύρι ντίνκελ*
80 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
50 γραμμάρια φρέσκο γάλα
1 κουταλάκι τού γλυκού αλάτι
2 αυγά
Πάπρικα,πιπέρι, σουσάμι,ρίγανη, κεφαλοτύρι για να πασπαλίσουμε από πάνω.
*Τον τελευταίο καιρό προτιμώ αυτό το είδος άλευρου ως μια πιο υγιεινή επιλογή. Γίνονται εξίσου νόστιμα τα μπισκότα και με απλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Παρασκευή
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο κομμένο σε κύβους και ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να μοιάζει με ψίχουλα.
Προσθέτουμε το μισό τυρί στην αρχή το ενσωματώνουμε στο αλεύρι και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τέλος το γάλα.
Ζυμώνουμε για λίγο μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Σκεπάζουμε την ζύμη με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλα, ανοίγουμε το ζυμάρι σε φύλλο περίπου 0.5 εκατοστά.
Κόβουμε με κουπ πατ στο σχήμα που θέλουμε
Μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα
Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με όποιο μυρωδικό ή μπαχαρικό μάς αρέσει! Εγώ χρησιμοποίησα πάπρικα,μαύρο πιπέρι, ρίγανη, αλλά και σουσάμι και κεφαλοτύρι!
Ψήνουμε στους 170°C για 20 λεπτά
Υπόσχομαι πως είναι από τα πιο νόστιμα αλμυρά μπισκότα που έχετε δοκιμάσει!
Μπορείτε να δείτε το βίντεο παρασκευής τους,εδώ:
Καλή επιτυχία!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου