Κορμός ή αλλιώς μωσαϊκό
8 Σεπτέμβρη! Μεγάλη γιορτή!
Δεν θα μπορούσε παρά να συμπληρωθεί με γλυκό αγαπημένο από τα παιδικά μου χρόνια! Η συνταγή άλλαξε βέβαια...Έβαλα τέλος στην μαργαρίνη, οριστικά, και χρησιμοποιώ φρέσκο βούτυρο. Μιας και είναι ένα καθαρό προϊόν και ελάχιστα επεξεργασμένο. Και την επόμενη φορά θα το φτιάξω με δικά μου μπισκότα 🙂
Δεν θα πω άλλα...😁 Πάμε στα υλικά
Υλικά
1 πακέτο πτι μπερ ολικής άλεσης + 10 μπισκότα από ένα δεύτερο πακέτο
70 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
120 γραμμάρια κουβερτούρα
3 κουταλιές τής σούπας κοφτές καστανή ζάχαρη
250 γραμμάρια γάλα φρέσκο
Λίγη σκόνη κακάο και κανέλα για επικάλυψη
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το γάλα, το βούτυρο και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας ως να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτω την κουβερτούρα-αν είναι ψιλοκομμένη θα λιώσει σε πολύ σύντομο χρόνο-κι ανακατεύω ως να έχω ένα ομοιογενές μείγμα. Στο μεταξύ σε ένα μπολ έχω θρυμματίσει τα μπισκότα, όπου και ρίχνω το μείγμα από το κατσαρολάκι. Ανακατεύω έτσι ώστε να "βραχούν" όλα τα μπισκότα.
Σε μια φόρμα-όποιου σχήματος θέλεις- στρώνω διπλή μεμβράνη, αδειάζω το μείγμα πιέζοντας να σταθεί καλά στα τοιχώματα, και βάζω στην κατάψυξη για 2-3 ώρες.
Αφού έχει παγώσει, το σκεπάζω με κακάο και κανέλα και διατηρώ στο ψυγείο για 2-3 μέρες.
Είναι εύκολο, γρήγορο, με λίγη ζάχαρη και πεντανόστιμο!
Καλή επιτυχία!
Υ.Γ. Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνηση, μη διστάσεις 🙂
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου