Λεμονάτο κοτόπουλο με ζυμαρικά και κολοκυθάκια στη γάστρα
Ένα Κυριακάτικο φαγητό και όχι μόνο! Μοιάζει συνηθισμένο, μα δεν είναι! Το λεμόνι τού δίνει την φρεσκάδα που αγκαλιάζει το κοτόπουλο, και το κολοκυθάκι παντρεύεται με το ζυμαρικό κι όλο μαζί ...Ένα πεντανόστιμο φαγητό!
Υλικά
2 στήθη κοτόπουλου
500 γραμμάρια ζυμαρικά τής αρεσκείας μας
1 κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
2 λεμόνια (το ένα κομμένο σε φέτες και από το δεύτερο χρειαζόμαστε τον χυμό και το ξύσμα)
7 - 10 μικρά ντοματίνια
Ελαιόλαδο
1 κουταλιά τής σούπας τυρί κρέμα
Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι ξερό
Ζωμό λαχανικών 900 γραμμάρια
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρεμμύδι και το κολοκυθάκι όπως περιγράφεται στα υλικά
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, ρίχνουμε το θυμάρι και το ελαιόλαδο και απλώνουμε να πάει παντού.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσει πολύ καλά και από τις δύο πλευρές
Μετά από περίπου 8 - 10 λεπτά, τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα κόβουμε στη μέση
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο, και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κολοκυθάκι.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε
Μεταφέρουμε στην γάστρα και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και τα ζυμαρικά
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το τυρί κρέμα,τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τα κομμάτια κοτόπουλου, τις φέτες λεμονιού και το ξύσμα.
Σκεπάζουμε την γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° Κελσίου, για 25 με 30 λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο, ξεσκεπάζουμε και σε 5 λεπτά, σερβίρουμε!
Εύκολη, δροσερή και νόστιμη η εκδοχή αυτή τού κοτόπουλου ! Και τώρα που το σκέφτομαι, πιστεύω πως θα τού ταιριάζει και λίγος ψιλοκομμένος άνηθος για έξτρα φρεσκάδα! Την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω 🙂
Βίντεο με την εκτέλεση τής συνταγής μπορείς να δεις Εδώ
Αν έχεις οποιαδήποτε απορία, μη διστάσεις να με ρωτήσεις
Καλή επιτυχία!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου