Ελαφριά τυρόπιτα κουρού με ανθότυρο και κατσικίσιο τυρί 




 Μετά από πολύ καιρό επιστρέφω...



Ελπίζω να είμαι πιο σταθερή στις αναρτήσεις μου στο εξής 😉. Αυτό που έχει στο μεταξύ αλλάξει, είναι το κανάλι μου στο YouTube όπου ανεβάζω τις συνταγές και ό,τι  άλλο φτιάχνω! Στο τέλος τής ανάρτησης θα έχω τον σύνδεσμο που θα σε οδηγήσει εκεί!

Έχω ετοιμάσει μια συνταγή για τυρόπιτα κουρού, ελαφριά και "δροσερή " μιας και η ζέστη καλά κρατεί! Δεν καθυστερώ άλλο...😅

 Υλικά για τη ζύμη

370 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις και περίπου 100 gr για το άνοιγμα τού φύλλου
70 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
70 gr ελαιόλαδο (και άλλες 3-4 κουταλιές για το άλειμμα τού ταψιού
200 gr γιαούρτι στραγγιστό
1/2 κουταλάκι τού γλυκού αλάτι
1 γεμάτο κουταλάκι τού γλυκού μπέικιν πάουντερ
Λίγο πιπέρι

Υλικά για την γέμιση
200 gr ανθότυρο
100 gr τυρί κατσικίσιο
3-4 κουταλιές τής σούπας γάλα
Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι κατά βούληση

Προαιρετικά
1 αυγό για άλειμμα της επιφάνειας (μπορεί να αντικατασταθεί με γάλα)
Σουσάμι και γραβιέρα για επικάλυψη

Εκτέλεση
Ανακατεύω όλα τα υλικά τής ζύμης εκτός τού άλευρου
Προσθέτω το αλεύρι και ζυμώνω.
Δεν χρειάζεται πολλή ώρα το ζύμωμα.  Μόλις ομογενοποιηθεί η ζύμη, σκεπάζω και αφήνω να "ξεκουραστεί" για μισή ώρα.
Στο μεταξύ ανακατεύω όλα τα υλικά τής γέμισης.
Χωρίζω τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη.
Αλευρώνω τον πάγκο και ανοίγω ένα φύλλο στο μέγεθος τού ταψιού.
Το τοποθετώ στο ταψί
Απλώνω την γέμιση
Ανοίγω ακόμη ένα φύλλο και σκεπάζω την πίτα.
Την κόβω σε κομμάτια κι αλείφω με το αυγό ή το γάλα
Ρίχνω το σουσάμι και την τριμμένη γραβιέρα
Ψήνω στους 180 °C για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει


Αν θέλεις να δεις πώς την έφτιαξα, ακολούθησε τον σύνδεσμο!

https://youtube.com/shorts/bzI6bPMqDXU?si=0YVyPKAF6sYdUCfk

Καλή επιτυχία και στο επανιδείν🙂

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις