Όταν η γαλατόπιτα συνάντησε το ινδοκάρυδο

 


Καλησπέρα!

Μετά από πολύ καιρό, επανέρχομαι στην γωνιά μου! Ήταν θέμα έμπνευσης το σημερινό γλυκό! Με αφορμή το γάλα που σήμερα ήταν η ημερομηνία λήξεώς του, έφτιαξα αυτό το πανεύκολο και πολύ νόστιμο και ελαφρύ γλυκό!

Πρόκειται ουσιαστικά για μια απλή γαλατόπιτα - χωρίς αυγά και φύλλο - με ινδοκάρυδο.

Για τού λόγου το αληθές διάβασε την συνταγή:

Υλικά

1,5 λίτρο γάλα

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό

1 βανίλια

2 κουταλιές τής σούπας βούτυρο (40 γραμ.)

100 γραμ. ινδοκάρυδο

Μισή πλάκα κουβερτούρα (65 γραμ.)


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός τού ινδοκάρυδου

Φέρνουμε το μείγμα σε βρασμό ανακατεύοντας πολύ τακτικά

Μόλις το μείγμα πήξει το μεταφέρουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί και προσθέτουμε το ινδοκάρυδο.

Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πολύ καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ξεκινήσει να παίρνει χρώμα (περίπου μισή ώρα)

Το αφήνουμε να κρυώσει και το διακοσμούμε με την κουβερτούρα που έχουμε λιώσει σε μπαιν μαρί.


Τόσο απλό! Αν θέλεις να κρατήσεις την συνταγή μπορείς να τυπώσεις τις επόμενες φωτογραφίες μιας και περιέχουν τα υλικά και τις οδηγίες!

Καλή επιτυχία!




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις