Έμπνευσης έργα!
Αγαπημένο μου φαγητό! Γρήγορο, υγιεινό, και πάνω απ'όλα νόστιμο! Άσε που είναι και νηστίσιμο!
Υλικά για 2 μερίδες:
2 σουπιές φρέσκες
½ κιλό σπανάκι φρέσκο καθαρισμένο
1 κόκκινη πιπεριά
1 κρεμμύδι ξερό
½ καρότο
½ κολοκυθάκι
Άνιθο
Αλάτι και πιπέρι
Χυμό από μισό λεμόνι
6-7 κουταλιές τής σούπας ελαιόλαδο
Παρασκευή:
Κατ' αρχάς καθαρίζουμε τις σουπιές και τις κόβουμε σε σχετικά μικρά κομμάτια.
Κόβουμε και όλα τα λαχανικά σε κυβάκια. Τα φύλλα σπανακιού τα αφήνουμε ως έχουν αν είναι μικρά και τρυφερά. Αλλιώς τα κόβουμε στην μέση.
Στην κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σωτάρουμε τις σουπιές για 2 λεπτά το πολύ! Τις αφαιρούμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Στην ίδια κατσαρόλα και το ίδιο λάδι, βάζουμε τα λαχανικά και τα σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το σπανάκι και ¾ τής κούπας νερό. Χαμηλώνουμε την φωτιά κι αφήνουμε για 12-15 λεπτά να μαγειρευτούν.
Μετά το πέρας τού χρόνου προσθέτουμε τις σουπιές, τον άνιθο, το λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε. Δυναμώνουμε ξανά την φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα δύο λεπτά το πολύ* με ανοιχτό το καπάκι. Αυτό είναι! Το φαγητό είναι έτοιμο!😄
*Οι σουπιές, οι γαρίδες και τα καλαμαράκια σε δυνατή φωτιά, χρειάζονται 3 - 3,5 λεπτά για να μαγειρευτούν. Αν ξεπεράσουμε αυτόν τον χρόνο, τότε θα πρέπει να τα μαγειρέψουμε για 30-45 λεπτά!
Καλή επιτυχία!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου