Μπισκότα δίχρωμα
Την συνταγή την βρήκα εδώ
Έκανα όμως μια μικρή αλλαγή. Αντί για εκχύλισμα βανίλιας, χρησιμοποίησα λικέρ ροδιού.
Επίσης αυτοσχεδίασα στο σχήμα 🙃
Έφτιαξα δύο ζύμες, η πρώτη λευκή και η δεύτερη με κακάο. Είναι ακριβώς ίδιες με μόνη διαφορά ότι στην δεύτερη πρόσθεσα 20 γραμ. κακάο άγλυκο.
Για τη λευκή ζύμη μπισκότων θα χρειαστείς:
300 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γραμ. βούτυρο κρύο κομμένο σε κύβους
140 γραμ.ζάχαρη
30 γραμ. τριμμένο αμύγδαλο
1 κουταλάκι τού γλυκού λικέρ ροδιού
2 γραμ. αλάτι
Για την ζύμη τών μπισκότων με κακάο θα χρειαστείς όλα τα παραπάνω υλικά συν 20 γραμ. σκόνη άγλυκο κακάο.
Επίσης θα χρειαστείς δύο σακούλες τροφίμων 27×27 εκατοστά.
Παρασκευή:
Στον κάδο τού μίξερ βάζεις όλα τα υλικά και με τον γάντζο τα ζυμώνεις. Επειδή η ζύμη είναι στεγνή, το τελείωμα τού ζυμώματος θα γίνει στο χέρι. Μόνο έτσι θα μαλακώσει η ζύμη μιας και το βούτυρο θα ζεσταθεί από την θερμότητα τών χεριών σου.
Τοποθετείς την ζύμη στην μία σακούλα τροφίμων, την απλώνεις με τον πλάστη σε όλη την εσωτερική επιφάνεια και την βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.
Επαναλαμβάνεις ακριβώς την ίδια διαδικασία και για την δεύτερη ζύμη με το κακάο. Την τοποθετείς και αυτήν στο ψυγείο.
Μετά το πέρας τής ώρας, βγάζεις τις σακούλες από το ψυγείο και με προσοχή ώστε να μην σπάσει η ζύμη, αφαιρείς τις σακούλες και τοποθετείς τη μία ζύμη πάνω στην άλλη.
Κόβεις περιμετρικά όσο χρειάζεται για να ισιώσουν οι τέσσερις πλευρές. Όσο περισσέψει θα το βάλεις στην άκρη.*
Χωρίζεις σε λωρίδες και τις κόβεις. Τοποθετείς την μία λωρίδα πάνω στην άλλη, ξανατυλίγεις με την σακούλα και ξαναβάζεις στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.
Μετά και το πέρας αυτής τής ώρας, αρχίζει το "παιχνίδι"😉
Μπορείς να κόψεις κάθετες φέτες, μπορείς να τις χωρίσεις στη μέση, μπορείς να τοποθετήσεις εναλλάξ οριζόντιες και κάθετες φέτες... μπορείς να φτιάξεις ότι σχήμα θέλεις κόβοντας με κουπ πατ...! Είναι στην δική σου ευχέρεια, στην δική σου διάθεση και δυνατότητα να φτιάξεις τα προσωπικά σου δίχρωμα μπισκότα!
*Όση ζύμη περίσσεψε από τα κοψίματα, τα ενώνεις και φτιάχνεις ένα μείγμα με εφέ μαρμάρου. Και είτε τα κόβεις κι αυτά με κουπ πατ, είτε τα κόβεις τετράγωνα ή ακόμη και κυκλικά!
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 20 λεπτά. Όταν τα βγάλεις από τον φούρνο είναι πολύ μαλακά και θέλουν προσοχή να μη σπάσουν. Τα αφήνεις να κρυώσουν και μετά τα βγάζεις από το ταψί. Αν θέλεις σε αυτό το σημείο, μπορείς να τα βουτήξεις σε λιωμένη κουβερτούρα.
Δεν θα σου πω ότι είναι εύκολη η διαδικασία, ούτε ότι είναι μια πολύ οικονομική συνταγή. Ούτε βέβαια ότι είναι μια light παρασκευή 🤭 Θα σου πω όμως ότι για μια φορά στο τόσο, αξίζει τον κόπο να τα φτιάξεις και να τα καμαρώνεις. Είναι αφράτα, βουτυράτα, γλυκά όσο πρέπει, και με εμφάνιση πολύ όμορφη!
Καλή επιτυχία!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου