Θέμα έμπνευσης!
Και μιας και το κρύο ζητά κίνηση, είπα να κινηθώ και να φτιάξω μια σούπα, που επίσης την αποζητά το κρύο!
Πανεύκολη, μυρωδάτη και άκρως υγιεινή!
Κλασσική γαλλική συνταγή, που όμως δεν θα μπορούσα να μην την ελληνοποιήσω 🤭
Ας με συγχωρέσουν λοιπόν οι φίλοι μου οι Γάλλοι...! Κι εσύ που με διαβάζεις τώρα, κράτα σημειώσεις 😉
Υλικά για 4 μερίδες
300 γραμ. πράσα (περίπου 3 πράσα)
300 γραμ. πατάτες (3 μέτριες πατάτες)
70 γραμ. κρεμμύδι (1 μέτριο)
30 γραμ. μαραθόριζα (φινόκιο)
1κουταλιά τής σούπας βούτυρο
2 κουταλιές τής σούπας ελαιόλαδο
150 γραμ. γάλα
600 γραμ. βραστό νερό ή ζωμό λαχανικών
Αλάτι και πιπέρι
Φέτα για το σερβίρισμα
Κρουτόν ή φρυγανιά για το σερβίρισμα
Ψιλοκόβεις όλα τα υλικά.
Σε ένα τηγάνι βάζεις το βούτυρο και το ελαιόλαδο και σωτάρεις τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν. Αφού μαραθούν όλα, τα ρίχνεις σε μια κατσαρόλα, προσθέτεις τον ζωμό ή το νερό, αλατοπιπερώνεις και βράζεις για 20-25 λεπτά.
Με το μπίμερ, πολτοποιείς όλα τα υλικά
Προσθέτεις το γάλα και βράζεις για άλλα 5 λεπτά.
Ένα τελευταίο ανακάτεμα και η βελουτέ πρασόσουπα - βισισουάζ γαλλιστί - είναι έτοιμη.
Βάζεις στο πιάτο μια γενναία μερίδα, προσθέτεις φέτα, φρυγανιά ή κρουτόν, λίγο ψιλοκομμένο μάραθο και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Απολαμβάνεις καθώς ζεσταίνεται "το μέσα" σου😊
Πανεύκολη είναι, είδες που σου είπα;
Καλή επιτυχία σε όποιον τη δοκιμάσει!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου