Μπισκοτάκια με κρέμα πορτοκαλιού!
Καλή εβδομάδα σε όλους μας!
Τα χιόνια εδώ στη γειτονιά μου, καλά κρατούν! Και η παγωνιά επίσης! Αλλά... καιρός του είναι! Στην καρδιά του χειμώνα είμαστε, οπότε...όλα καλά!
Σήμερα καταπιάστηκα με μπισκότα. Δεν έχω ξανακάνει τέτοιου είδους μπισκοτάκια και πολύ το διασκέδασα! Η συνταγή είναι πολύ απλή κι εύκολη. Δες τα υλικά αν δεν με πιστεύεις 😉
Κι επειδή δεν μου έφτανε αυτό, έκανα και μια κρέμα πορτοκαλιού για να τα "ντύσω"!
Υλικά για τα μπισκότα (37 ΤΕΜ.)
110 γραμ. βούτυρο
240 γραμ. αλεύρι μαλακό
1 αυγό
50 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
Μια πρέζα αλάτι
Υλικά για την κρέμα πορτοκαλιού
250 γραμ. χυμό πορτοκαλιού
2½ κουταλιές της σούπας ζάχαρη (50 γραμ.)
2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ (35 γραμ.)
Παρασκευή μπισκότων
Κατ'αρχήν πρέπει όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε ένα μπολ ρίχνεις το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα ανακατεύεις. Προσθέτεις το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Τέλος, προσθέτεις το αλεύρι με το αλάτι κι ανακατεύεις. Η ζύμη που προκύπτει είναι απαλή, μαλακή αλλά "δεμένη".
Κόβεις κομμάτια 12 γραμ. τα πλάθεις σε μπαλίτσες, τα πιέζεις να πλατύνουν λίγο, και - εγώ χρησιμοποίησα το εξάρτημα για το άδειασμα του κολοκυθιού - με το δάχτυλο δημιουργείς μια εσοχή στην επιφάνειά τους. Τα τοποθετείς στο ταψί, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνεις στους 180°C για 12 με 15 περίπου λεπτά. Κάνοντας μπαλάκια 12 γραμ., βγαίνουν 37 μπισκοτάκια.
Παρασκευή κρέμας
Σε ένα κατσαρολάκι βάζεις τα ⅔ του χυμού με τη ζάχαρη και σε μεσαία θερμοκρασία, τα αφήνεις να ζεσταθούν καλά. Σε ένα μπολ ρίχνεις το υπόλοιπο του χυμού και διαλύεις μέσα το κόρν φλάουρ. Μόλις ο χυμός ζεσταθεί πολύ καλά και πριν ακόμη βράσει, αδειάζεις το μείγμα του κόρν φλάουρ στο κατσαρολάκι και ανακατεύεις συνεχώς μέχρι να "δέσει" η κρέμα. Προσοχή, μη το αφήσεις χωρίς ανακάτεμα γιατί δένει πολύ γρήγορα και μπορεί να κολλήσει και να μυρίσει άσχημα.
Αφού έχει σφίξει η κρέμα,την αφήνεις να κρυώσει και μετά με ένα κουταλάκι, τοποθετείς μια μικρή ποσότητα στην εσοχή της επιφάνειας.
Αυτό ήταν όλο! Εύκολο γρήγορο και νόστιμο!
Καλή επιτυχία και καλή εβδομάδα σε όλους μας!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου