Κέικ με κακάο, χωρίς βούτυρο!

 


Σήμερα ήταν η μέρα που αν δεν έφτιαχνα γλυκό, δεν θα ησύχαζα! Θα "έσκαγα"! Κι ενώ καταπιάστηκα με καθαριότητα, νομίζοντας πως τελικά θα το αποφύγω, τελικά... εγένετο κέικ! Η ιστορία έχει ως εξής:

Συνταγές διάφορες τριγυρνούσαν στο μυαλό μου. Κάτι με ζυμάρι... κάτι σε τούρτα... Κάτι σε σιροπιαστό... Επιλογές πολλές και διάφορες, μα όταν άνοιξα το ψυγείο, είδα ότι είχα ξεμείνει από βούτυρο. Και μιας και το σούπερ μάρκετ είναι μακριά, σκέφτηκα να πειραματιστώ!!!

"Σιγά", σκέφτηκα, "και τι θα γίνει άμα δεν βάλω βούτυρο και βάλω ότι έχω εύκαιρο;"

Έτσι κι έκανα! Άφησα το ένστικτο να με οδηγήσει και με την δημιουργικότητα οδηγό, voilá! Ένα κέικ όνειρο!


Υλικά

200 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

3 αυγά

100 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι 2%

120 γραμ.ζάχαρη

50 γραμ.ηλιέλαιο

40 γραμ. σκόνη κακάο

50 γραμ. γάλα



Παρασκευή

Στον κάδο του μίξερ βάζεις τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάς μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.

Προσθέτεις το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, το γάλα και το κακάο. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτεις το αλεύρι και ανακατεύεις με μία μαρίζ απαλά.

Αυτό είναι! Εγώ έβαλα αντικολλητικό χαρτί σε μια μακρόστενη φόρμα, κι έριξα το μείγμα. Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 25 λεπτά. Πάντα όμως εξαρτάται από τον φούρνο. Καλό είναι να το ελέγχουμε γιατί το μείγμα είναι "ελαφρύ"🙂



Αποτελέσματα

Το κέικ με αυτή την ποσότητα ζάχαρης, δεν είναι πολύ γλυκό. Κι ο τρόπος να ισορροπήσει είναι ένα απλό γλάσο βανίλιας. Καλύπτεις την επιφάνεια του κέικ κι απλά απολαμβάνεις 👍😉



Η υφή του είναι απαλή και σίγουρα δεν είναι στεγνό. Επίσης, είναι ελαφρύ και μπορείς να φας διπλή μερίδα χωρίς πολλές ενοχές 🤭

Καλή επιτυχία!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις