Μάφιν έξτρα υγιεινό!
Καλή εβδομάδα! Δευτέρα σήμερα κι είπα να την "γλυκάνω"!
Και μιας και η έμπνευση μ' επισκέφτηκε πρωί πρωί, άκου τι έφτιαξα!
Μάφιν με παντζάρι και μπανάνα και σοκολάτα και άλλα πολλά 😊
Είναι υγιεινά, με λίγη ζάχαρη, χωρίς βούτυρο και βελούδινα σε υφή!
Μπορείς βέβαια να τα φτιάξεις πιο γλυκά απ' ότι τα έφτιαξα εγώ, να προσθέσεις επιπλέον μέλι ή ζάχαρη. Απλά εγώ προτιμώ να έχω την "πικράδα" της μαύρης σοκολάτας σε συνδυασμό με την μπανάνα.
Υλικά
100 γραμ. μπανάνα ( 1κανονική)
100 γραμ. παντζάρι βρασμένο
30 γραμ. μέλι (1 κουταλιά τής σούπας)
30 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
110 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
20 γραμ. σκόνη κακάο
1 αυγό
150 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
30 γραμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Λίγο ηλιέλαιο και αλεύρι για την επικάλυψη της φόρμας των μάφιν.
Προαιρετικά άχνη ζάχαρη που θα προσθέσεις από πάνω όταν ψηθούν.
Παρασκευή
Μέσα στο μούλτι βάζεις την μπανάνα, το παντζάρι, το μέλι και τη ζάχαρη και τα χτυπάς πολύ καλά.
Σε ένα άλλο μπολ, ενώνεις το γιαούρτι με το κακάο και τα προσθέτεις στο μείγμα τού μούλτι.
Ενσωματώνεις το αλεύρι, και τέλος το αυγό. Με μια σπάτουλα τα ομογενοποιείς και τέλος προσθέτεις την σοκολάτα.
Μοιράζεις ισόποσα το μείγμα στις θήκες αφού τις έχεις περάσει με ηλιέλαιο και αλεύρι
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C ψήνεις για 25 λεπτά
Αυτό είναι! Εύκολο και υγιεινό!
Καλή εβδομάδα και καλή επιτυχία!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου