Νέας χρονιάς μαγειρική!
Σούπα χρωματιστή, ευωδιαστή, θρεπτική και οικονομική.
Η σούπα μινεστρόνε, είναι μια κλασσική ιταλική παρασκευή, η οποία όμως μεταβάλλεται από περιοχή σε περιοχή, αλλά και από εποχή σε εποχή!
Μπορεί να είναι μια πυκνή σε υφή σούπα, με φασόλια, με λαχανικά καλά βρασμένα, με ρύζι ή ζυμαρικό, ή και τα δύο, με κρέας ή ζωμό από κόκκαλα ακόμη και κιμά• μπορεί όμως να είναι πιο λεπτόρευστη, με όχι παραβρασμένα λαχανικά και προσθήκη μπέικον ή χοιρινού κρέατος.
Η φιλοσοφία αυτής της συνταγής είναι να ετοιμάσεις ένα θρεπτικό φαγητό με ότι έχεις διαθέσιμο εκείνη τη στιγμή στο ντουλάπι σου. Προσωπικά την αγαπώ πολύ αυτή τη σούπα, γιατί απλά δεν είναι ποτέ η ίδια!
Για την εκδοχή την σημερινή χρησιμοποίησα:
1 μικρό κολοκυθάκι
1 μικρό καρότο
1 μικρό παντζάρι
½ κόκκινη πιπεριά
1 μικρό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κούπα λάχανο
1 φλυτζάνι του καφέ αρακά
½ φλυτζάνι του καφέ πράσο
5 φέτες μπέικον
1 φλυτζάνι του καφέ κριθαράκι
Η παρασκευή είναι πολύ απλή!
Ψιλοκόβω όλα τα υλικά σε μικρά κομματάκια ( αυτό είναι το πιο χρονοβόρο μέρος της συνταγής)
Σε μια κατσαρόλα βάζω νερό να βράσει.
Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζω 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σωτάρω το μπέικον. Στη συνέχεια προσθέτω το καρότο, το παντζάρι, το λάχανο,τον αρακά, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κολοκυθάκι. Κάθε υλικό που προσθέτω, το σωτάρω για λίγο πριν προσθέσω το επόμενο και ξεκινώ από τα λαχανικά που θέλουν παραπάνω ώρα μαγειρέματος. Αφού σωταριστούν, προσθέτω το βραστό νερό - αν έχεις ζωμό ακόμη καλύτερα - σκεπάζω και αφήνω για 15 λεπτά να μαγειρευτεί. Τέλος προσθέτω το κριθαράκι και βράζω για άλλα 10 λεπτά. Αυτό είναι! Η μυρωδιά είναι υπέροχη και η γεύση μοναδική!
Αν θέλεις, συνοδεύεις με κρουτόν και λίγη φέτα! Έτσι, για να δώσεις ένα Ελληνικό στοιχείο στην Ιταλική συνταγή!
Καλή επιτυχία και ακόμη πιο καλή χρονιά!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου