Σούπερ μάφιν!
Μέρα έμπνευσης σήμερα! Πριν καταπιαστώ με τα τών Χριστουγεννιάτικων γλυκών, ένα ορεκτικό ή αν θέλεις ένα σνακ για το σχολείο. Και μπορεί δυστυχώς τα σχολεία να μην λειτουργούν αυτό το διάστημα, μα η συνταγή μπορεί να μείνει"σε επιφυλακή"😉 Ένα κολατσιό για όλες τις ώρες, θρεπτικό, και υγιεινό! Φουλ τής πρωτείνης χωρίς υπερβολή 👍
Λοιπόν, έχουμε και λέμε τα υλικά για τα σούπερ μάφιν
Υλικά για τη ζύμη
140 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμ. βούτυρο παγωμένο
1 κουταλιά τής σούπας γιαούρτι στραγγιστό
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο σησαμέλαιο ή ηλιέλαιο για την φόρμα τών μάφιν.
Υλικά για τη γέμιση
2 φέτες γαλοπούλα
2 φέτες μπέικον
35 γραμ. κασέρι
35 γραμ. γκούντα
30 γραμ. τραχανά ξινό
160 γραμ. ασπράδι αυγού (4-5 αυγά)
40 γραμ. γάλα
40 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
3 μανιτάρια ψιλοκομμένα
Φυλλαράκια φρέσκου θυμαριού
Αλάτι πιπέρι
Παρασκευή ζύμης
Σε ένα μπολ βάζεις το αλεύρι, το βούτυρο, το γιαούρτι και αλατοπιπερώνεις. Φτιάχνεις μια ζύμη μαλακή. Χωρίζεις τη ζύμη σε μπαλίτσες τών 20 γραμ., και φτιάχνεις "πιτάκια" για να μπουν στην βάση τής θήκης. Σα να φτιάχνεις την βάση μιας τάρτας. Αλείφεις με λάδι τις θήκες και τοποθετείς τη ζύμη στις θήκες. Ψήνεις για 7-8 λεπτά στους 200ο C. Βγάζεις από τον φούρνο και τ' αφήνεις στην άκρη.
Παρασκευή γέμισης
Σε ένα μπολ ρίχνεις τα ασπράδια αυγών, το γάλα, το γιαούρτι, αλατοπίπερο κι ανακατεύεις. Μετά προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τραχανά, αλλαντικά, τυριά, μανιτάρια και θυμάρι.
Με ένα κουτάλι, γεμίζεις τις βάσεις που έχουν μισοψηθεί και βάζεις στον φούρνο, στούς 180ο C για περίπου 20 λεπτά.
Τι να σού λέω τώρα!!! Όταν έφτασε η ώρα για να βγουν από τον φούρνο, είπα να το απολαύσω έτσι όπως αρμόζει σε ένα τόσο υπέροχο σνακ. Έβαλα σε ένα πιάτο πράσινη σαλάτα, λεμόνι, λίγο σησαμέλαιο κι ένα σούπερ μάφιν! Πραγματικά το απόλαυσα και δεν έμεινα μόνο στο ένα 🤭
Καλή επιτυχία σε όποιον το δοκιμάσει!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου