Φακοσουτζουκάκια!
Λίγο πριν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, και βέβαια πριν καταπιαστώ με την βασιλόπιτα, έφτιαξα ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά. Φακοσουτζουκάκια! Μια εναλλακτική πρόταση για να φάμε όσπρια! Κι αν τα συνοδέψεις με ρύζι, τότε έχεις ένα ολοκληρωμένο γεύμα από άποψη θρεπτικότητας, κατά πως λένε οι ειδικοί διατροφολόγοι!
Δεν θα σε κουράσω άλλο! Γράψε τα υλικά 😉
Υλικά για 18 "σουτζουκάκια"
200 γραμ.φακές
1 μέτριο κρεμμύδι
1 μέτριο καρότο
2 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης
1 σκελίδα σκόρδο
½ κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
Αλάτι,πιπέρι, σκόνη κόλιανδρου, σουμάκ, κίμινο
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Παρασκευή
Βράζεις τις φακές περίπου 20-25 λεπτά. Τόσο όσο να έχουν βράσει, χωρίς όμως να θρυμματίζονται. Τις στραγγίζεις και τις αφήνεις στην άκρη.
Όση ώρα βράζουν, ψιλοκόβεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και περνάς από τον λεπτό τρίφτη το καρότο.
Σε ένα τηγάνι, βάζεις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σωτάρεις το κρεμμύδι, το καρότο, και το σκόρδο. Αφού σωταριστούν, προσθέτεις τον πελτέ, τον ενσωματώνεις και τέλος ενώνεις το μείγμα, με τις βρασμένες και στραγγισμένες φακές. Προσθέτεις τον μαϊντανό, την 1 κουταλιά τής σούπας ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνεις και αρωματίζεις.
Πλάθεις σε σχήμα σουτζουκακίου 🙃 και τα βάζεις στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.
Τέλος, βάζεις στο τηγάνι ελαιόλαδο - περίπου 2 με 2,5 εκατοστά - και το αφήνεις να κάψει καλά.
Τα τηγανίζεις μέχρι να πάρουν χρώμα. Άλλωστε όλα τα υλικά είναι μαγειρεμένα 😉
Εγώ συνόδεψα τα φακοσουτζουκάκια μου με ρύζι. Νά μην ξεχάσω να σού πω πως το λεμόνι τούς πάει πολύ! Ονειρεμένο φαγητό!
Καλή επιτυχία!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου