Μπισκότα παρμεζάνας

 

Και σήμερα αλμυρή παρασκευή!

Μάλλον ετοιμάζομαι για πολλά γλυκά Χριστουγέννων🤭

Αυτή τη συνταγή την έχω φτιάξει κι άλλες φορές και η αλήθεια είναι ότι αρέσουν σε όλους μας αυτά τα μπισκοτάκια!

Άσε που είναι πανεύκολα! Ούτε μίξερ θα χρειαστείς, ούτε τίποτα! Μόνο μια ζυγαριά και τα χεράκια σου! Μη καθυστερούμε, γράψε τα υλικά!😊


Υλικά για περίπου 50 μπισκότα

150 γραμ. Βούτυρο

100 γραμ. Παρμεζάνα

300 γραμ. Αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις

1 αυγό

2 κουταλιές του γλυκού γάλα

Ελάχιστο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.



Παρασκευή

Σε ένα μπολ ρίχνεις το βούτυρο κρύο σε κομμάτια και προσθέτεις τριμμένη την παρμεζάνα.


Κάνεις ένα απλό ανακάτεμα με το χέρι και ρίχνεις το αλεύρι.


Ανακατεύεις και το μείγμα μοιάζει με "ψίχουλα".


Χτυπάς το αυγό με το γάλα, το αλατοπιπερώνεις και το προσθέτεις στο μείγμα τού αλευριού.



Φτιάχνεις το ζυμάρι το οποίο είναι σφιχτό. Με την βοήθεια μιας λαδόκολλας το φτιάχνεις "μπαστούνι" και το βάζεις στο ψυγείο για περίπου μία ώρα. Κατόπιν το κόβεις σε φετούλες πάχους 3-4 χιλιοστών, και τις στρώνεις σε αντικολλητικό χαρτί για ψήσιμο. Ένας άλλος τρόπος είναι να ανοίξεις φύλλο (3 - 4 χιλιοστά πάχος) και να κόψεις με κουπ - πατ όποιο σχήμα θέλεις. Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις σουσάμι ή ρίγανη ή οποιαδήποτε μυρωδικό προτιμάς.





Μετά το πέρας της ώρας, απλά απολαμβάνεις με ένα ποτηράκι λευκό κρασί 😉





Καλή επιτυχία σε όποιον το δοκιμάσει!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις