Το πιο εύκολο αλμυρό κέικ είναι αυτό!
Καλημέρα πέρα ως πέρα!
Το πιο εύκολο αλμυρό κέικ, είναι αυτό! Χωρίς μίξερ, και χωρίς να λερώσεις μπολ, πιάτα κτλ.😉 Όλη η διαδικασία γίνεται σε ένα σκεύος!
Δεν υπερβάλλω καθόλου! Και για τού λόγου το αληθές, ρίξε μια ματιά!
Υλικά
250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
8-10 ελιές Καλαμών
3-4 φετούλες πικάντικο σαλάμι αέρος
½ κόκκινη πιπεριά
100 γραμ. κίτρινο τυρί ( εγώ έβαλα μισό γκούντα και μισό γραβιέρα)
3 αυγά
200 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
3 κουταλιές της σούπας γάλα
1 κουταλιά τής σούπας ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι
Παρασκευή
Κόβω σε κύβους το σαλάμι, το τυρί,τις ελιές και την πιπεριά.
Τα βάζω σε ένα μπωλ, προσθέτω τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα και το ελαιόλαδο κι ανακατεύω.
Ρίχνω το αλεύρι, το μπέικιν, αλατοπιπερώνω κι αρωματίζω με το θυμάρι. Ανακατεύω με σπάτουλα έτσι ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα κι αυτό είναι! Έτοιμο για ψήσιμο!
Σε στενόμακρη φόρμα, βάζω λαδόκολλα, λίγο ελαιόλαδο κι αδειάζω το μείγμα.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C ψήνω για 20 περίπου λεπτά κι έτοιμο το πεντανόστιμο και πανεύκολο κέικ!
Καλή επιτυχία!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου