Όταν το ντοματόρυζο συνάντησε το κολοκυθάκι😉

 

    Ευλογημένος τόπος η χώρα μου! Τελευταίο δεκαήμερο τού Νοέμβρη κι ο ήλιος λαμπερός, να γεμίζει με τη ζεστασιά του τη ψυχή μου! 

Το ψυγείο μου γεμάτο ντοματίνια ποικιλίας ρόμα, και ολόφρεσκα κολοκυθάκια από την λαική αγορά τής γειτονιάς, μού κλείνουν το μάτι!

"Βρε λες...;" σκέφτηκα. "Λες να τα παντρέψω;"

Δεν έχασα χρόνο! Έφτιαξα ένα ντοματόρυζο,  ονειρεμένο! 


Υλικά για 2 μερίδες

150 γραμ.ρύζι καρολίνα

4 ντομάτες ρόμα περασμένες από τον τρίφτη

1 κολοκυθάκι

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

2 κομματάκια τζίντζερ (προαιρετικά)

1 κουταλάκι τού γλυκού πελτέ ντομάτας

400 γραμ.νερό βραστό

Λίγα φύλλα βασιλικού

Αλάτι και πιπέρι

Ελαιόλαδο




Εκτέλεση

Σε μια πλατιά κατσαρόλα ή τηγάνι με καπάκι, βάζω 2 κουταλιές τής σούπας ελαιόλαδο.

Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το σωτάρω μαζί με το σκόρδο και το τζίντζερ. Τα βγάζω από την κατσαρόλα,  και προσθέτω το κολοκυθάκι που έχω κόψει σε λεπτά μπαστουνάκια.

Όταν σωταριστεί και αυτό,  το αφαιρώ και στην κατσαρόλα ρίχνω το ρύζι προσθέτοντας άλλες 2 κουταλιές τής σούπας ελαιόλαδο. Το σωτάρω και αυτό και μόλις γυαλίσει προσθέτω τον πελτέ. Τον αφήνω για λίγο να "καεί" και κατόπιν προσθέτω ό, τι έχω σωτάρει: κρεμμύδι, σκόρδο, τζίντζερ, και κολοκύθι. Ρίχνω τις τριμμένες ντομάτες, το νερό,  αλάτι και πιπέρι και 2-3 φύλλα βασιλικού. Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω και σιγοβράζω για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να απορροφήσει το ρύζι, όλο το νερό. 




Συνοδεύεται τέλεια με τυρί φέτα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ένα εύκολο φαγητό, μυρωδάτο κι ελαφρύ!

Ένα καλοκαιρινό φαγητό μες τη μέση φθινοπώρου😉

Καλή επιτυχία!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις