Πορτοκαλόπιτα η βελούδινη😊
Νομίζω πως αν σού αρέσει το άρωμα και η γεύση τού πορτοκαλιού, τότε θα λατρέψεις αυτό το γλυκό!
Χωρίς φύλλο, μα με σιμιγδάλι!
Και δεν θα μακρυγορήσω!
Υλικά για την πορτοκαλόπιτα
3 πορτοκάλια για χυμό
4 αυγά
200 γραμ.ζάχαρη κρυσταλλική
250 γραμ.ψιλό σιμιγδάλι
20 γραμ.μπέικιν πάουντερ
100 γραμ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
60 γραμ.φρέσκο γάλα
1 βανιλίνη
50 γραμ. τριμμένη λευκή κουβερτούρα
(προαιρετικά)
Υλικά για το σιρόπι
400 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
400 γραμ. νερό
3-4 γαρύφαλλα
Χυμό ½ λεμονιού
Εκτέλεση πορτοκαλόπιτας
Χαράσω τα πορτοκάλια "στα 4" και τα βάζω σε κατσαρόλα με νερό για να βράσουν. Από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει το νερό, μετρώ 5 λεπτά, τα βγάζω από την κατσαρόλα και τα ρίχνω σε μια λεκάνη με κρύο νερό. Επαναλαμβάνω άλλη μια φορά τον βρασμό και το κρύωμα.
Αφαιρώ τις δύο άκρες, τα κόβω στα σημεία που έχω χαράξει και αμέσως μετά, σε μικρότερα κομμάτια, έτσι ώστε να αφαιρέσω τυχόν κουκούτσια και ίνες που υπάρχουν στο κέντρο τους.
Τα πολτοποιώ στο μούλτι και τα αφήνω στην άκρη.
Στον κάδο τού μίξερ, ρίχνω τα αυγά και την ζάχαρη και τα χτυπάω για 5 λεπτά, έτσι ώστε να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα αρκετά.
Όση ώρα αφρατεύει το μείγμα, ετοιμάζω το σιρόπι. Βάζω στην κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και τα γαρύφαλλα και βράζω για 1-2 λεπτά. Αφήνω να κρυώσει, έτσι ώστε όταν βγάλω από τον φούρνο την πορτοκαλόπιτα καυτή, να ρίξω το σιρόπι που θα έχει ήδη θερμοκρασία δωματίου.
Αφού το μείγμα στον κάδο τού μίξερ έχει γίνει άσπρο και αφράτο, προσθέτω με την παρακάτω σειρά τα υπόλοιπα υλικά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα στην χαμηλή ταχύτητα. Βούτυρο, γάλα, σιμιγδάλι, πολτοποιημένα πορτοκάλια, χυμό, μπέικιν πάουντερ, βανιλίνη. Μόλις ενωθούν όλα τα υλικά, αδειάζω το μείγμα στο ταψάκι - δεν χρειάζεται βουτύρωμα - και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στούς 180 ° C για 40 '.
Όταν είναι έτοιμη, το καταλαβαίνεις από το υπέροχο πορτοκαλοχρυσαφί χρώμα! Βγάζω από τον φούρνο και περιχύνω με το σιρόπι κι αμέσως μετά καλύπτω την επιφάνεια με την τριμμένη λευκή κουβερτούρα!
Και ενώ εξωτερικά έχει μια ελαφριά καραμελένια γεύση - κυρίως στις άκρες και τις γωνίες, εσωτερικά είναι τόσο απαλή και βελούδινη, που δύσκολα μπορώ να περιγράψω με λέξεις!
Όσο για το άρωμα...; Μοναδικό!
Καλή επιτυχία σε όποιον τη δοκιμάσει!
Μη διστάσεις αν έχεις απορίες! Χαρά μου να σε βοηθήσω😉
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου