Οι μυρωδάτοι ντοματοκεφτέδες μου, ήρθαν για να μείνουν!
Φθινόπωρο με καλοκαιρινό φαγητό γίνεται; Φυσικά και γίνεται!
Στην Ελλάδα ζούμε! Ευλογημένος τόπος!
Ο ήλιος δεν κάνει τσιγγουνιές😉
Τα κηπευτικά υπάρχουν σε αφθονία. Τα μυρωδικά, επίσης! Κι η θερμοκρασία τού Οκτώβρη, κάθε άλλο παρά φθινοπωρινή είναι. Έτσι, τι καλύτερο για μεσημεριανό, από μυρωδάτους ντοματοκεφτέδες!
Γράψε τα υλικά και θα με θυμηθείς!
Υλικά
300 γραμ. ντομάτες ψιλοκομμένες
160 γραμ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ή αν έχεις σπιτική σάλτσα ντομάτας
60 γραμ. κολοκυθάκια τριμμένα
60 γραμ. πιπεριά κόκκινη και πράσινη
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
10 φύλλα βασιλικού
2-3 φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
Ρίγανη αλάτι και πιπέρι
80 γραμ. τυρί φέτα
80 γραμ. ανθότυρο
250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Στραγγιστό γιαούρτι ως συνοδευτικό
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Παρασκευή
Σε ένα μπολ ρίχνεις το αλεύρι και το μπέικιν και τ' ανακατεύεις.
Στο μούλτι ρίχνεις τα κολοκυθάκια*, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα πολτοποιείς και τα ρίχνεις στο μπολ με το αλεύρι.
Ψιλοκόβεις τα 300 γραμ. ντομάτας και μαζί με τον χυμό τα ρίχνεις στο αλεύρι.
Τρίβεις τα τυριά και τα προσθέτεις και αυτά στο μείγμα
Ψιλοκόβεις τα μυρωδικά και τα προσθέτεις στο μείγμα.
Ρίχνεις αλάτι πιπέρι και ρίγανη και ανακατεύεις απαλά μέχρι το αλεύρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζεις περίπου 2 εκατοστά ηλιέλαιο και σε μεσαία θερμοκρασία αφήνεις να ζεσταθεί πολύ καλά.
Με ένα κουτάλι ρίχνεις το μείγμα στο λάδι και το πιέζεις να γίνει επίπεδο και στρόγγυλο. Τηγανίζεις για 2 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά και αφήνεις να στραγγίσει το λάδι σε χαρτί κουζίνας.
Σερβίρεις με στραγγιστό γιαούρτι, ελάχιστο ελαιόλαδο, λίγο σουμάκ** και φρέσκο δυόσμο.
*Τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες και τις πιπεριές τα ζυγίζεις καθαρισμένα
**Εναλλακτικά, μπορείς να βάλεις πάπρικα.
Η κουζίνα μου μοσχομύρισε ντομάτα και μυρωδικά! Πεντανόστιμο κι εύκολο ορεκτικό και γιατί όχι, μεσημεριανό φαγητό!
Καλή επιτυχία σε όποιον το δοκιμάσει!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου