Κρακεράκια για την Ηλέκτρα και την Λούσυ (γουφ!)
Το ότι αγαπώ τα ζώα, είναι γεγονός. Το ότι μ' αρέσει να τα κανακεύω που και που, είναι επίσης γεγονός. Καμιά φορά τα κακομαθαίνω κιόλας. Αλλά πάνω απ'όλα τα προσέχω.
Έτσι αποφάσισα να τους φτιάξω κρακεράκια. Είναι ό,τι πρέπει για να χρησιμοποιούνται ως επιβράβευση κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης. Αν θέλεις κι εσύ να τα φτιάξεις για τους τετράποδους φίλους σου πάρε χαρτί και μολύβι 😉
Τα υλικά είναι:
- 400 γραμ. αλεύρι σκληρό
- 100 γραμ. κολοκυθάκια*
- 60 γραμ. καρότο*
- 70 γραμ.πατάτα*
- 1 αυγό
- 1κουταλιά τής σούπας γιαούρτι
- 1 " " " " " ανθότυρο
- 1 " " " " " σησαμέλαιο ή ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ κοσκινίζω το αλεύρι και προσθέτω το αυγό και το λάδι
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τα λαχανικά για να βράσουν. Μόλις ετοιμαστούν, τα βάζω στο μούλτι και τα πολτοποιώ.
Τον πολτό αυτόν τον ρίχνω στο μπωλ με το αλεύρι και φτιάχνω τη ζύμη. Αν βγει λίγο σφιχτή, μπορείς να προσθέσεις λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν τα λαχανικά.
Αφήνω το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 30-40'.
Μετά, ανοίγω ένα φύλλο πάχους περίπου 2-3 χιλιοστών
Κόβω σε λωρίδες και κατόπιν σε τετράγωνα κομμάτια περίπου 2×2 εκατοστά.*
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15-20'
Έτοιμα τα κρακεράκια! Εννοείται πως μπορούν να καταναλωθούν και από τους ανθρώπους, μόνο που δεν έχουν καθόλου αλάτι! Ελαφριά και υγιεινά!
Και φυσικά η Ηλέκτρα και η Λούσυ τα εκτίμησαν απεριόριστα 😋
Καλή επιτυχία!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου