ΠΑΤΑΤΟΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
Σήμερα ξυπνώ με απίστευτη διάθεση για μαγείρεμα! Και ναι, κάθε μέρα μαγειρεύω με όρεξη, αλλά είναι κάποιες φορές που η διάθεση για μαγειρικές δημιουργίες, πειραματισμούς και νέες γεύσεις στον ουρανίσκο, είναι τεράστια!
Συγκεκριμένα σήμερα, θέλω να πειραματιστώ με μπαχαρικά εξ ανατολών, και πατάτες. Θέλω να φτιάξω κροκέτες πατάτας αλλιώς! Φοράω λοιπόν την αγαπημένη μου ποδιά κουζίνας και ξεκινώ!
Υλικά
4 μέτριες πατάτες☑️
1 μέτριο κρεμμύδι ολόκληρο ☑️
2 σκελίδες σκόρδο ☑️
1 μέτριο καρότο☑️
1 μικρό κολοκυθάκι☑️
10 κόκκους ροζ και κόκκινο πιπέρι ☑️
1/2 κ. γ. κουρκουμά☑️
1/2 κ. γ. σουμάκ☑️
1/3 κ. γ. κύμινο☑️
1 κ.γ αποξηραμένο κόλιανδρο ☑️
30 γρ. τριμμένο ψωμί ☑️
60 γρ. νιφάδες βρώμης☑️
2 αυγά☑️
100 γρ. τριμμένη φέτα☑️
Ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι☑️
Αλάτι και πιπέρι ☑️
Καλαμποκάλευρο για το πανάρισμα ☑️
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα☑️
Εκτέλεση
Καθαρίζω, κόβω σε κύβους τις πατάτες και τις βάζω σε κατσαρόλα με νερό και αλάτι για να βράσουν. ☑️
Στο νερό, προσθέτω το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το κολοκυθάκι, και τα πιπέρια για να βράσουν μαζί με τις πατάτες και να τις αρωματίσουν. ☑️
Όταν βράσουν οι πατάτες και τα λαχανικά, τα στραγγίζω στο σουρωτήρι ☑️
Σ' ένα μπωλ, ρίχνω τις πατάτες και προσθέτω ένα κομμάτι από κάθε λαχανικό. Δηλαδή, μια φέτα από το κρεμμύδι, τη μία σκελίδα σκόρδο, το μισό κολοκυθάκι και το μισό καρότο. ☑️
Τα πολτοποιώ μέχρι να έχω ένα λείο ομογενοποιημένο μείγμα. ☑️
Προσθέτω το ψωμί, την βρώμη, τον κουρκουμά, το κύμινο, το σουμάκ, τον κόλιανδρο, το τυρί φέτα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύω. ☑️
Χτυπάω τα αυγά και τα προσθέτω στο μείγμα. ☑️
Τέλος, προσθέτω αλάτι και πιπέρι ☑️
Ανακατεύω καλά και βάζω στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου. ☑️
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνω το ηλιέλαιο, κι αφήνω να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. ☑️
Πλάθω κροκέτες, και τις πατάω ελαφρά, να μοιάζουν με μικρές τηγανίτες. ☑️
Τις πανάρω στο καλαμποκάλευρο και τηγανίζω μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. ☑️
Έτοιμες!
Την τελευταία στιγμή έχω την φαεινή ιδέα να φτιάξω μια απλή σάλτσα για να τις συνοδεύσω.
Βάζω σ'ένα μικρό μπωλ 2 κ. σ. μουστάρδα, 5 κ. σ. ελαιόλαδο και χυμό μισού λεμονιού, τ' ανακατεύω με το μίξερ του φραπέ και "ντύνω" μ' αυτήν, λίγο ψιλοκομμένο σε κυβάκια κολοκυθάκι και ραπανάκι. Η τελευταία πινελιά, αφού τα στολίζω στο πιάτο, είναι να ρίξω λίγο σουμάκ από πάνω.!
Οι κροκέτες πατάτας "αλλιώς", ήταν 30 στον αριθμό. Περίσσεψε μόνο μία. Θα την μοιράσω στα σκυλάκια μου😃
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου