ΜΠΑΜΠΑ .... ΕΙΔΕΣ; ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΕΦΤΙΑΞΑ ΣΗΜΕΡΑ;
ΜΠΑΜΠΑ .... ΕΙΔΕΣ; ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΕΦΤΙΑΞΑ ΣΗΜΕΡΑ;
Μόλις χθες, σ' ένα διαδικτυακό ταξιδάκι που έκανα στο instagram, "έπεσα" πάνω σε μια ανάρτηση της @mary_m.art. Μια συνταγή μπαμπάδων με ρούμι! Θα πρέπει κάπου εδώ να σημειώσω πως η Μαίρη, διαθέτει μια φοβερή αμεσότητα στον τρόπο που παρουσιάζει μια συνταγή. Την κάνει να φαίνεται πολύ απλή, και το πιο εντυπωσιακό είναι πως η συνταγή είναι πραγματικά απλή, και το αποτέλεσμα εξαιρετικό! Για τους λόγους λοιπόν που προείπα, σήμερα έφτιαξα αυτό το γλυκό. Βέβαια, το ξωτικό τής κουζίνας μου πάλι έβαλε το χεράκι του κι έκανα δύο μικρές αλλαγές. Οι δικοί μου μπαμπάδες δεν είναι με ρούμι αλλά με λικέρ ροδιού. Και για να μην σάς μπερδέψω, στην αριστερή στήλη έχω ατόφια την συνταγή τής Μαίρης και στην δεξιά την δική μου, η οποία είναι ακριβώς η μισή δόση.
Υλικά
Για τούς μπαμπάδες
5 αυγά σε θερμ. δωματίου. 3 αυγά σε θερμ. δωματίου☑️
1 κούπα ζάχαρη. 1/2 κούπα ζάχαρη ☑️
1/2 φλιτζανάκι τού καφέ, ρούμι. 1 κ. σ. λικέρ ροδιού ☑️
1 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας. 1 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας☑️
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι. Ξύσμα από μισό πορτοκάλι ☑️
1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει 95γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του☑️
μόνο του.
Για το σιρόπι
2 1/2 κούπες νερό. 1 1/4 τής κούπας, νερό☑️
3 κούπες ζάχαρη. 1 1/2 κούπα ζάχαρη ☑️
2 κ. σ. ρούμι. 1 κ. σ. λικέρ ροδιού ☑️
Για την σαντιγί
200 ml κρέμα γάλακτος *
2 κ. σ. ζάχαρη άχνη.
*για την μισή δόση χρησιμοποίησα αυτή την δοσολογία και όση περίσσεψε, συνόδευσε φραουλίτσες😍
Εκτέλεση
Μπαμπάδες
Χτυπάω στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη ως να αφρατέψουν. ☑️
Προσθέτω το λικέρ, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού. ☑️
Τέλος, προσθέτω το αλεύρι κοσκινισμένο. ☑️
Σε μια φόρμα για μάφινς, ρίχνω το μείγμα, αφού πρώτα την έχω αλείψει με ηλιέλαιο ☑️
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C για περίπου 30 με 35 λεπτά. ☑️
Βγάζω από τον φούρνο, αφήνω να κρυώσουν και τα ξεφορμάρω☑️
Σιρόπι
Βάζω σε κατσαρολάκι το νερό με την ζάχαρη και βράζω για 5 λεπτά ☑️
Προσθέτω το λικέρ ☑️
*Προσθέτω αν θέλω ένα κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού.
Όπως είναι καυτό το σιρόπι, περιχύνω τους κρύους μπαμπάδες, τούς γυρίζω μια φορά και τούς αφήνω σ'ενα ταψάκι να κρυώσουν και να τραβήξουν όλο το σιρόπι ☑️
Σαντιγί
Στον κάδο του μίξερ βάζω την κρύα κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη και χτυπάω στην δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί.☑️
Συναρμολόγηση
Βάζω την σαντιγί σε κορνέ☑️
Κόβω από κάθε μπαμπά το "καπάκι" και γεμίζω με σαντιγί ☑️
Στο επάνω μέρος προσθέτω μία ροζέτα σαντιγί και μια φέτα φράουλα☑️
Παίρνω ένα κουταλάκι και απολαμβάνω ☑️🤩
Υ. Γ. Δεν θα μπορούσα να μην κάνω αναφορά στον δικό μου μπαμπά που υπήρξε ζαχαροπλάστης.
Αυτό το γλυκό μού τον θυμίζει πολύ. Λίγο η ιδιότητά του, λίγο το όνομα τού γλυκού... Για ακόμη μια φορά ένιωσα πως με "συντρόφευε" στην διαδικασία τής παρασκευής...
"Μπαμπά... Είδες.. ; Είδες τι έφτιαξα; 🌈
Μόλις χθες, σ' ένα διαδικτυακό ταξιδάκι που έκανα στο instagram, "έπεσα" πάνω σε μια ανάρτηση της @mary_m.art. Μια συνταγή μπαμπάδων με ρούμι! Θα πρέπει κάπου εδώ να σημειώσω πως η Μαίρη, διαθέτει μια φοβερή αμεσότητα στον τρόπο που παρουσιάζει μια συνταγή. Την κάνει να φαίνεται πολύ απλή, και το πιο εντυπωσιακό είναι πως η συνταγή είναι πραγματικά απλή, και το αποτέλεσμα εξαιρετικό! Για τους λόγους λοιπόν που προείπα, σήμερα έφτιαξα αυτό το γλυκό. Βέβαια, το ξωτικό τής κουζίνας μου πάλι έβαλε το χεράκι του κι έκανα δύο μικρές αλλαγές. Οι δικοί μου μπαμπάδες δεν είναι με ρούμι αλλά με λικέρ ροδιού. Και για να μην σάς μπερδέψω, στην αριστερή στήλη έχω ατόφια την συνταγή τής Μαίρης και στην δεξιά την δική μου, η οποία είναι ακριβώς η μισή δόση.
Υλικά
Για τούς μπαμπάδες
5 αυγά σε θερμ. δωματίου. 3 αυγά σε θερμ. δωματίου☑️
1 κούπα ζάχαρη. 1/2 κούπα ζάχαρη ☑️
1/2 φλιτζανάκι τού καφέ, ρούμι. 1 κ. σ. λικέρ ροδιού ☑️
1 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας. 1 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας☑️
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι. Ξύσμα από μισό πορτοκάλι ☑️
1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει 95γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του☑️
μόνο του.
Για το σιρόπι
2 1/2 κούπες νερό. 1 1/4 τής κούπας, νερό☑️
3 κούπες ζάχαρη. 1 1/2 κούπα ζάχαρη ☑️
2 κ. σ. ρούμι. 1 κ. σ. λικέρ ροδιού ☑️
Για την σαντιγί
200 ml κρέμα γάλακτος *
2 κ. σ. ζάχαρη άχνη.
*για την μισή δόση χρησιμοποίησα αυτή την δοσολογία και όση περίσσεψε, συνόδευσε φραουλίτσες😍
Εκτέλεση
Μπαμπάδες
Χτυπάω στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη ως να αφρατέψουν. ☑️
Προσθέτω το λικέρ, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού. ☑️
Τέλος, προσθέτω το αλεύρι κοσκινισμένο. ☑️
Σε μια φόρμα για μάφινς, ρίχνω το μείγμα, αφού πρώτα την έχω αλείψει με ηλιέλαιο ☑️
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C για περίπου 30 με 35 λεπτά. ☑️
Βγάζω από τον φούρνο, αφήνω να κρυώσουν και τα ξεφορμάρω☑️
Σιρόπι
Βάζω σε κατσαρολάκι το νερό με την ζάχαρη και βράζω για 5 λεπτά ☑️
Προσθέτω το λικέρ ☑️
*Προσθέτω αν θέλω ένα κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού.
Όπως είναι καυτό το σιρόπι, περιχύνω τους κρύους μπαμπάδες, τούς γυρίζω μια φορά και τούς αφήνω σ'ενα ταψάκι να κρυώσουν και να τραβήξουν όλο το σιρόπι ☑️
Σαντιγί
Στον κάδο του μίξερ βάζω την κρύα κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη και χτυπάω στην δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί.☑️
Συναρμολόγηση
Βάζω την σαντιγί σε κορνέ☑️
Κόβω από κάθε μπαμπά το "καπάκι" και γεμίζω με σαντιγί ☑️
Στο επάνω μέρος προσθέτω μία ροζέτα σαντιγί και μια φέτα φράουλα☑️
Παίρνω ένα κουταλάκι και απολαμβάνω ☑️🤩
Υ. Γ. Δεν θα μπορούσα να μην κάνω αναφορά στον δικό μου μπαμπά που υπήρξε ζαχαροπλάστης.
Αυτό το γλυκό μού τον θυμίζει πολύ. Λίγο η ιδιότητά του, λίγο το όνομα τού γλυκού... Για ακόμη μια φορά ένιωσα πως με "συντρόφευε" στην διαδικασία τής παρασκευής...
"Μπαμπά... Είδες.. ; Είδες τι έφτιαξα; 🌈
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου