ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΠΟΤΈ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΓΛΥΚΑ!

Από μικρή θυμάμαι, να μην μπορώ ν' αντισταθώ στον πειρασμό τών γλυκών· κυρίως δε, στη σοκολάτα! Ως κόρη ζαχαροπλάστη, μεγάλωσα με την μυρωδιά τής βανίλιας στα χέρια του. Αν κι έχει χρόνια που "έφυγε" με συντροφεύουν πολλές εικόνες και μυρωδιές.
      Κάποια από τα εργαλεία του, με βοηθούν στη δημιουργία γλυκών και κατά μία έννοια είναι σα να είναι παρών...
      Και καλά, όταν είσαι μικρός μπορείς να τρως παραπάνω ποσότητες, χωρίς αυτό να φαίνεται στα ρούχα σου που σε στενεύουν ή ακόμη χειρότερα στο είδωλό σου στον καθρέφτη. Όταν όμως τα χρόνια αυξάνονται, τα κιλά πρέπει να μειώνονται. Έτσι, τον τελευταίο καιρό ψάχνω μεν για λύσεις γλυκές, αλλά περισσότερο υγιεινές, τουλάχιστον στα εβδομαδιαία επιδόρπια. Και όχι! Δεν θα σταματήσω ποτέ να φτιάχνω γλυκά! Και το προφιτερόλ μου θα κάνω και το τιραμισού μου, και τις τάρτες μου! Απλά, δεν θα είναι στο μηνιαίο πρόγραμμα, αλλά σε γιορτές ή γενέθλια.
      Αυτή τη φορά θέλησα να φτιάξω μπάρες με νιφάδες βρώμης. Πληθώρα συνταγών στο διαδίκτυο! Ιδέες, χιλιάδες! Το καλύτερό μου! Κρατώ την "κεντρική ιδέα" κι από εκεί και πέρα, αυτοσχεδιάζω. Για να είμαι ειλικρινής,  είμαι  πολύ περίεργη για το αποτέλεσμα... Θα δείξει...
      Συγκεντρώνω τα υλικά που θα χρησιμοποιήσω. Έχουμε και λέμε :
   3 κούπες νιφάδες βρώμης☑️
   3 κουταλιές τής σούπας γεμάτες ταχίνι ολικής άλεσης ☑️
   2        ""       ""      "        " "          " "             μέλι
   2 μπανάνες - κατά προτίμηση πολύ ώριμες - πολτοποιημένες με το πιρούνι ☑️
   1/2 κούπα σταφίδες☑️
   2 κουταλιές της σούπας κακάο άγλυκο σε σκόνη☑️
   2   " ".      " "      "        "".           τριμμένη κουβερτούρα ☑️
   1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα ☑️
   
      Σ' ένα μπωλ ανακατεύω όλα τα υλικά. Στο ταψάκι μου που έχει διάμετρο εσωτερική 27 εκατοστά, στρώνω ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί και απλώνω το μείγμα σε όλη την επιφάνεια. Το μόνο που πρέπει να προσέξω είναι να έχει το ίδιο πάχος παντού για να μου πετύχει το ομοιόμορφο ψήσιμο που θέλω. Κόβω σε μικρά μπακλαβαδωτά κομμάτια. Το βάζω στον προθερμασμένο στους 175 c φούρνο, και  ψήνω για περίπου 30'.
_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

      Ήρθε η ώρα να δοκιμάσω. Μμμμμ... Δεν είναι τραγανές. Είναι μαλακές και ζουμερές από την μπανάνα. Δεν είναι πολύ γλυκές, και ξέρετε κάτι; Είναι πολύ χορταστικές! Ότι πρέπει για κολατσιό! Σίγουρα θα τις ξανακάνω!





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις