ΤΟ ΞΩΤΙΚΌ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΜΟΥ

   




 
 Τώρα πια είμαι σίγουρη! Κάπου ανάμεσα στα συρτάρια τής κουζίνας μου, ή μέσα σε κάποιο ντουλάπι, κατοικεί ένα ξωτικό! Όταν δεν ανακατεύει τα πακέτα με τα μακαρόνια, δεν κρύβει τις κουτάλες και τα μαχαίρια όταν τα χρειάζομαι, ή απλά όταν βαριέται, μού βάζει ιδέες!
    Σήμερα για παράδειγμα, κι ενώ ετοιμαζόμουν να δοκιμάσω μια συνταγή τού αγαπητού @akis_petretzikis , το ψωμί με παντζάρια, άρχισε να μού λέει ψυθιριστά διάφορα υλικά.
   "Γρήγορα" μού λέει, "βάλε τα παντζάρια που έχεις μαγειρεμένα στον ατμό, μαζί με τα καρύδια στο μπλέντερ και βγάλε την μαρμελάδα πορτοκάλι από το ψυγείο"
   - "Ποιά μαρμελάδα; Ο Άκης δεν λέει πουθενά στη συνταγή του για μαρμελάδα πορτοκάλι"
   "Άσε τον Άκη στην ησυχία του, γιατί όπου νάναι θα την χάσει κι αυτός... Τού έχω στείλει τον  ξάδερφό μου!" " Εδώ, εμένα άκου."  " Βγάλε και την κουβερτούρα από το συρτάρι, στο τρίτο την έχω!"
   Να μην πολυλογώ, στον πάγκο μου έβαλα:
   130 γρ. παντζάρια μαγειρεμένα στον ατμό. ☑️
   40 γρ. καρύδια ωμά, ανάλατα. ☑️
   1 κουταλιά της σούπας ταχίνι ☑️
   2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο ☑️
   100 ml νερό ☑️
   250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του☑️
   1 κουταλάκι του γλυκού μαύρη ζάχαρη ☑️
   1 "   "      "  "        "          "        μπέϊκιν πάουντερ ☑️
   1/4 κ. γ. κανέλα ☑️
   1/4  " "    κάρδαμο ☑️
   Αλάτι και μαύρο πιπέρι.☑️
   150 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι ☑️
   60 γρ. κουβερτούρα ☑️

   -"Γρήγορα" μού λέει το κουζινοξωτικό μου, "ξεκίνα την παρασκευή, εγώ είμαι εδώ! "

   Βάζω λοιπόν τα καρύδια με τα παντζάρια στο μπλέντερ, και τα χτυπάω. ☑️
   Προσθέτω το ταχίνι. ☑️
   Το σησαμέλαιο. ☑️
   Το νερό. ☑️
   Το μπέϊκιν πάουντερ. ☑️
   Τη ζάχαρη. ☑️
   Το αλάτι και το πιπέρι, και τέλος το κάρδαμο.☑️
   Αφού τα ομογενοποιώ, προσθέτω το αλεύρι κι έχω μια ζύμη ελαστική και σχετικά σφιχτή.

   "Πάρε" μού λέει, "το ταψάκι το μικρό, εκείνο που έχει σχήμα καρδιάς, και βάλε μέσα την ζύμη."
   - Εντάξει, εντάξει, ανάβω και τον φούρνο στους 175 ο C και ψήνω για 15-20'.
   "Δεν τελειώσαμε" ψιθυρίζει στο αυτί μου.
   Μη μπορώντας να αγνοήσω την φωνή του,
   Βάζω σε ένα κατσαρολάκι την μαρμελάδα, με ελάχιστο νερό
   και βράζω για 5'☑️
   Προσθέτω την κανέλα ☑️
   Ρίχνω την κουβερτούρα, ανακατεύω μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί στην μαρμελάδα ☑️
   Αφήνω  να κρυώσει ☑️
   Μόλις η ζύμη ψηθεί, την τοποθετώ σε μία σχάρα να κρυώσει κι αυτή. ☑️
   Όταν και τα δύο έχουν θερμοκρασία δωματίου, ρίχνω πάνω στο ψημένο - κόκκινο από τα παντζάρια - κέικ, την μαρμελαδοσοκολάτα. ☑️




_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

   Δεν περιγράφω άλλο....! Θεϊκό γλυκό! Χωρίς πολλά λιπαρά! Και νηστίσιμο !
   Το πρόβλημα είναι πως το κουζινοξωτικό μου, έρχεται πάντα, όταν δεν το περιμένω και πότε  όταν το ζητώ😊

   Υ. Γ. Ζητώ όνομα για το γλυκό. Δεκτές προτάσεις 🤣@akis_petretzikis

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις