ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ ΤΟ ΤΑΠΕΙΝΟ; ΛΑΘΟΣ! ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!
Λαχανόρυζο το ταπεινό; Λάθος! Λαχανόρυζο το καταπληκτικό! *
Ποιος είπε ότι το λαχανόρυζο είναι ένα ταπεινό και φτωχό φαγητό; Το δικό μου λαχανόρυζο είναι καταπληκτικό! * Και μιας και ο χειμώνας καλά κρατεί, το έφτιαξα σήμερα που ο καιρός είναι υγρός και παγωμένος!
Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι :
Ένα λάχανο μικρό
1 ξερό κόκκινο κρεμμύδι
3/4 της κούπας ρύζι τύπου Καρολίνα
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κούπα χυμό ντομάτας
1 φέτα 1 εκατοστού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο στον λεπτό τρίφτη
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Περίπου 10 κόκκους ροζ πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξερό κόλιανδρο
Αλάτι, πιπέρι καγιέν, μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι για το σερβίρισμα
Λίγα φύλλα σέλινο ψιλοκομμένα
Ανθότυρο
Και προχωράμε στην εκτέλεση της συνταγής:
Έκοψα το λάχανο σε χοντρά κομμάτια και το σωτάρισα στο ελαιόλαδο.
Πρόσθεσα το κρεμμύδι κομμένο σε μέτρια κομμάτια και συνέχισα το σωτάρισμα.
Μετά, έριξα τον πελτέ ντομάτας και τον ανακάτεψα σε όλο τον πάτο τής κατσαρόλας,
έτσι ώστε να "καεί" και να γλυκάνει.
Κατόπιν πρόσθεσα τον χυμό ντομάτας, το τριμμένο τζίντζερ, τον κόλιανδρο
και αλατοπιπέρωσα.
Πρόσθεσα το νερό, χαμήλωσα τη φωτιά κι άφησα να σιγοβράσει για περίπου 1/2 ώρα.
Ύστερα πρόσθεσα το ρύζι και συνέχισα τον βρασμό ως να γίνει το ρύζι.
Το πεντανόστιμο* λαχανόρυζο ετοιμάστηκε!
Στο πιάτο που το σερβίρισα, έβαλα το ανθότυρο, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ψιλοκομμένα φύλλα σέλινου.
Καλή επιτυχία σε όποιον το δοκιμάσει!
** Συγχωρείστε τον ενθουσιασμό μου. Η γεύση είναι καθαρά προσωπική υπόθεση και υποκειμενική έννοια. Εδώ,απλά μεταφέρω την δική μου άποψη.
Ποιος είπε ότι το λαχανόρυζο είναι ένα ταπεινό και φτωχό φαγητό; Το δικό μου λαχανόρυζο είναι καταπληκτικό! * Και μιας και ο χειμώνας καλά κρατεί, το έφτιαξα σήμερα που ο καιρός είναι υγρός και παγωμένος!
Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι :
Ένα λάχανο μικρό
1 ξερό κόκκινο κρεμμύδι
3/4 της κούπας ρύζι τύπου Καρολίνα
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κούπα χυμό ντομάτας
1 φέτα 1 εκατοστού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο στον λεπτό τρίφτη
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Περίπου 10 κόκκους ροζ πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξερό κόλιανδρο
Αλάτι, πιπέρι καγιέν, μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι για το σερβίρισμα
Λίγα φύλλα σέλινο ψιλοκομμένα
Ανθότυρο
Και προχωράμε στην εκτέλεση της συνταγής:
Έκοψα το λάχανο σε χοντρά κομμάτια και το σωτάρισα στο ελαιόλαδο.
Πρόσθεσα το κρεμμύδι κομμένο σε μέτρια κομμάτια και συνέχισα το σωτάρισμα.
Μετά, έριξα τον πελτέ ντομάτας και τον ανακάτεψα σε όλο τον πάτο τής κατσαρόλας,
έτσι ώστε να "καεί" και να γλυκάνει.
Κατόπιν πρόσθεσα τον χυμό ντομάτας, το τριμμένο τζίντζερ, τον κόλιανδρο
και αλατοπιπέρωσα.
Πρόσθεσα το νερό, χαμήλωσα τη φωτιά κι άφησα να σιγοβράσει για περίπου 1/2 ώρα.
Ύστερα πρόσθεσα το ρύζι και συνέχισα τον βρασμό ως να γίνει το ρύζι.
Το πεντανόστιμο* λαχανόρυζο ετοιμάστηκε!
Στο πιάτο που το σερβίρισα, έβαλα το ανθότυρο, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ψιλοκομμένα φύλλα σέλινου.
Καλή επιτυχία σε όποιον το δοκιμάσει!
** Συγχωρείστε τον ενθουσιασμό μου. Η γεύση είναι καθαρά προσωπική υπόθεση και υποκειμενική έννοια. Εδώ,απλά μεταφέρω την δική μου άποψη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου